Welkom bij de Bloemenbuurt

Wijkagenda

Komende gebeurtenissen

Lokale Smaakmakers

30 januari 2019
meer >>

Bestuursvergadering wijkberaad

13 februari 2019
meer >>

Home

Blogworkshop: Leren bloggen en loslaten

11 - 01 - 2018 om 19:00 uur

Plaats: Lokaal 7, anemoonstraat 25
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
Datum: 11 januari 2018
Toegang: gratis, koffie en thee inbegrepen

Onder leiding van: Sander Ritman – Eenzaamheiddeskundige en oprichter van Stichting Aap Blog Mies

Eenzaamheid

Burn-out, depressie, angststoornissen, rouw, psychische klachten, lichamelijke pijn, vermoeidheid, stress, agressie, frustratie, boosheid, ongelukkig-zijn, je-oud-voelen, je-niet-begrepen-voelen en ga zo maar door, zijn allemaal abstracties en uitingen van één en hetzelfde gevoel: eenzaamheid. Het is een gevoel waar je niet mee rond wil blijven lopen omdat hij destructief voor zowel jezelf als jouw omgeving is.

Leren loslaten

Het leven is er om de eenzaamheid op te lossen. Zolang jij jezelf als individu ziet, als afzonderlijke entiteit, gescheiden van de rest, zullen angsten je blijven achtervolgen. Zodra je bevrijd bent van jouw ego, is er verbondenheid, eenheid, vrede, rust, vertrouwen en geluk. Met het vasthouden aan wie je denkt te zijn, is er de eenzaamheid waaruit al het aardse lijden voortvloeit: zoals onvrede, onrust, agressie en angst.


Als je hiertoe bereid bent en jezelf rijp acht om in 2018 daadwerkelijk stappen te zetten richting een gelukkiger, gezonder en een meer uitgebalanceerd leven, dan nodig ik je graag uit voor deze blogworkshop. Ik zal je motiveren en inspireren vanuit mijn eigen ervaring met angst en eenzaamheid, zelfinzicht, kennis van het hart en Oosterse filosofie, meditatie, bewegingsleer en… door te gaan bloggen.

Bloggen

Wil je echt vooruit komen tijdens jouw levenswandel en aan jezelf werken, dan is een bepaalde mate van doorzettingsvermogen onmisbaar. Daarom is er de mogelijkheid om elkaar hierin te steunen via Aap Blog Mies. Dit is een besloten online omgeving waarop je jouw verhaal met anderen kunt delen door te bloggen. Ook kun je hier de vorderingen op jouw levenspad bijhouden middels een openbaar dagboek. Bloggen biedt ontzettend veel creatieve mogelijkheden. Welke dit zijn en hoe het precies werkt, vertel ik je allemaal tijdens de workshop. We gaan dan ook aan de slag met het schrijven van jouw eerste blogbericht.

Aanmelden kan bij Sander Ritman via sander@aapblogmies.nl.

 
Wijkberaad Bloemenbuurt powered by The Online Factory