Energiecoaches gezocht

Wordt energiecoach en help als vrijwilliger energie besparen in de Bloemen- en Bomenbuurt.

De huizen in de Bloemen- en Bomenbuurt hebben veel gemeen: Jaren ’20 bouw met enkelsteens muren, platte daken, lage gestapelde bouw, minimale of geen isolatie. 

Voor bewoners is het best lastig om keuzes te maken in energiebesparing: waar kan ik het beste beginnen? Wat werkt wel en wat niet in mijn woonsituatie? Wat levert het meest op? En hoe weet ik zeker dat maatregelen zorgvuldig worden genomen? Energiecoaches helpen bewoners bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Zo wordt energiebesparing voor buurtbewoners laagdrempelig én aantrekkelijk. 

Coöperatie HOOM biedt online het Leertraject energiecoach Basis aan. Daarin komen de volgende onderdelen aan bod: 

  • Bouwtechnische aspecten en isolatiemaatregelen 
  • Installatietechnische maatregelen 
  • Gesprekstechnieken en verslaglegging 
  • Subsidie en financiering
  • Besparen door kleine maatregelen en gedragsverandering 
  • Praktijktraining in een digitale voorbeeldwoning 

Heb je ervaring met het voeren van gesprekken en interesse in het besparen van energie (gas/elektriciteit) in woningen? Heb je daarnaast voldoende tijd om de komende 2 jaar circa 40 gesprekken te voeren? Word dan energiecoach en meld je aan bij https://hoom.nl/online-leertraject-energiecoach/

De cursus kost € 470,- en wordt voor 10 energiecoaches gesubsidieerd door de gemeente Den Haag.

Vermeld bij het invullen van het aanmeldingsformulier bij ‘Betrokken energiecoöperatie/-organisatie’ de Duurzame BloB (SBOB/De Hyacint) en vink het hokje aan bij ’Meelopen en eindgesprek’.

Wil je eerst meer informatie over wat de cursus inhoudt? Stuur dan een mail naar de werkgroep Duurzame Bloemen- & Bomenbuurt (BloB) duurzameblob@gmail.com

Back to top