Energiecoaches uit Haagse wijken organiseren informatieavond over verduurzaming van jouw woning

In diverse Haagse wijken zijn Energiecoaches actief. Op dinsdag 1 december organiseren zij van 20:00 t/m 21:00 uur een online informatieavond voor bewoners. Denk jij erover na om je woning te verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je bijvoorbeeld betere isolatie, dubbel glas of beginnen met zonnepanelen? Of wil je gewoon eerst een goed gesprek van buur tot buur met iemand die al heel wat voorbeelden in de wijk gezien heeft? Maak dan een afspraak met een Energiecoach uit jouw buurt! In Den Haag zijn nu in diverse wijken Energiecoaches actief. Deze coaches zijn wijkgenoten die een opleiding hebben gedaan. De coaches kennen de eigen wijk en gaan met kennis, ervaring en voorbeelden uit de eigen wijk met jou in gesprek over verduurzaming van jouw woning.

Aanmelden voor de online informatieavond kan door een mail te sturen naar ikbenerbij@duurzaamdenhaag.nl.

Tijdens de avond kom je erachter wat en wie een Energiecoach is, wat hij of zij voor je kan betekenen en delen bewoners hun ervaring. Je hebt ook de mogelijkheid om in een kleine groep wijkgenoten met een coach uit jouw wijk te spreken. De coaches van deze avond komen uit het Regentesse- en Valkenboskwartier, Benoordenhout, Scheveningen, de Bloemen- en Bomenbuurt, Archipel/Willemspark, Duinoord en de Vruchtenbuurt. Zit jouw wijk er niet bij? De Energiecoaches werken ook in andere wijken of schakelen adviseurs in van de gemeente Den Haag.

Een energiecoach is een vrijwilliger en is aangesloten bij een bewonersinitiatief uit jouw wijk. Doordat ze uit jouw buurt komen zijn ze op de hoogte van de verduurzamingsplannen in de wijk en kennen ze de soort huizen die in jullie wijk staan. Er is geen winstoogmerk, het gesprek is gratis en er zijn geen commerciële relaties met leveranciers. Onder de noemer Haagse Energiebesparingsaanpak (HEBA) zijn de coaches actief in de bovengenoemde wijken, met ondersteuning van Duurzaam Den Haag, de gemeente Den Haag en Hoom.

Kijk voor meer informatie en ervaringen van bewoners die een Energiecoach ingezet hebben op www.duurzaamdenhaag.nl/heba      

Wat? Online informatieavond over Energiecoaches uit de wijk en advies over verduurzaming

Wanneer? Dinsdag 1 december van 20:00 tot 21:00 uur

Waar? Online, meld je aan door te mailen naar ikbenerbij@duurzaamdenhaag.nl. Dan krijg je de link via de mail.

Back to top